Straatsanering - Oranienburger Chaussee - Berlijn, Germany

Oranienburger Chaussee, Berlijn

Scheurpreventie

Straatsanering - Oranienburger Chaussee - Berlijn, Germany

Asfalteren en saneren van een kasseienstraat.

Onderwerp 
Straatsanering
Object 
Oranienburger Chaussee
Stad 
Berlijn
Staat 
Berlijn
Land 
Duitsland
Datum 
2010
Looptijd 
3 dagen

Situatie

In de zomer van 2010 werd de Oranienburger Chaussee in Berlijn gesaneerd, die oorspronkelijk met kasseien werd aangelegd. In de loop der jaren werden de kasseien meerdere malen met asfalt overdekt, dit vertoonde echter na korte tijd opnieuw scheuren. Daarom werd bij de nieuwe sanering gekozen voor het gebruik van de voorgebituneerde asfaltwapening S&P Glasphalt® G. S&P Glasphalt® G is een grid met zachte knooppunten van glasvezel met bitumen doordrenkt. Er is afgezien van een vlies als verwerkingshulp, om de verbinding tussen de lagen niet aan te tasten.

Oplossing

Het asfalt werd tot de kasseien afgefreesd. Op de vervolgens aangebrachte egalisatielaag werd een met de ZTV overeenkomstige hoeveelheid bitumenemulsie (C60BP1-S) gespoten. Na het breken van de emulsie werd S&P Glasphalt® G over het hele oppervlak aangebracht en een nieuwe asfaltdeklaag kon direct daarna worden aangebracht. S&P Glasphalt® G onderscheidt zich door het makkelijk aanbrengen en de effectiviteit bij het belemmeren van scheuren.

Materiaal

S&P Glasphalt® G

Fotogalerij

 • Der Einbau erfolgte zwischen Binder- und Deckschicht auf der gebrochenen Bitumenemulsion.

 • Verlegung S&P Glasphalt® G

  Durch die vollständige Penetration des Glasfasergitters mit Bitumen (S&P Glasphalt® G) wird die Armierung vollflächig mit dem Untergrund verklebt und führt nicht zu Störungen im Schichtenverbund. Das Absplitten oder Annageln des Gewebes entfällt!

 • Verlegung von S&P Glasphalt® G mit der S&P Verlegemaschine.

  Verlegung von S&P Glasphalt® G mit der S&P Verlegemaschine.

 • Der Einbau erfolgte unter Aufsicht eines S&P Anwendungsechnikers, mit einer von S&P entwickelten Verlegemaschine.

  Der Einbau erfolgte unter Aufsicht eines S&P Anwendungsechnikers, mit einer von S&P entwickelten Verlegemaschine.

 • Verlegebeispiel S&P Glasphalt® G.

  Die Verlegung erfolgte vollflächig mit einer Längsüberlappung von ca. 15 cm. Die Verlegeleistung betrug hier ca. 750 m²/h/Maschine.

 • Problemloses Befahren des verlegten S&P Glasphalt® G.

  Durch das Verkleben mit dem Untergrund und die werkseitige Absandung ist das Befahren von S&P Glasphalt® G problemlos möglich.

Service

Contactpersoon

Verantwoordelijke S&P kantoor

U bent hier

  Contact

  Legal info

  Legal info

  • Over Simpson Strong-Tie®

   Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

   Het bedrijf zet zich in voor het succes van zijn klanten en biedt de hoogste product- en servicekwaliteit, van ontwikkeling tot ondersteuning ter plaatse.

  SIMPSON Strong-Tie